Paragon Real Estate, Gabrovo, Sq. Vazrajdane №5, Email: office@paragon-bg.com Phone: +359  889  507 112

Gabrovo - Gabrovo.house - Agence immobilière Paragon - montagne bulgare et les propriétés rurales dans la région de Gabrovo.

Ексклузивния договор между продавачи/купувачи на имоти и посредническа фирма е тема предизвикваща доста въпроси както в собствениците на жилища и други недвижими имоти, така и в купувачите. Защо продавача да възложи само на един брокер продажбата на жилището си? Защо купувача да работи само с един брокер?

Много често продавачите на имоти смятат, че колкото повече фирми предлагат имота му - толкова по-добре. Наред с това, обявата публикуват и самите те. Много собственици на имоти споделят, че по тяхната обява им звънят само брокери и почти никакви частни лица - директни купувачи. 
Какво казват продавачите на брокера? "-Добре, продавайте имота и вие. Който пръв го продаде -негов е бил късмета." Това е така. Има ли късмет обаче продавача? Каква е неговата полза? Колко време отделя продавачът за да провери как се рекламира имотът му? Каква информация се предоставя на купувачите и доколко коректна е тя?  
Купувачите питат: " Кажете ми, защо еди кой си имот се предлага от 10 фирми? Защо е с различна цена? Защо е на различен етаж? Защо в 
различните обяви квадратурата на един и същ имот е различна? Извинете, на този имот нещо има ли му?" 

Вие как бихте отговорили на подобни въпроси? Поставете се на мястото на човек, който иска да закупи имот.  Ами ако сте продавач? Как мислите изглежда имота ви в медиите? Какво бихте си помислили ако търсите да закупите жилище и трябва да се сблъскате с всички тези въпроси?

Как един продавач продава една стока, ако тя се предлага още в 5 магазина? Естествено, като рано или късно сваля цената на стоката си. Ако стоката, която предлага продавача е недвижим имот положението е същото.
И това не е защото има конкуренция, а именно обратното – НЯМА КОНКУРЕНЦИЯ МЕЖДУ КУПУВАЧИТЕ! 
Знаете ли защо? Защото никой от потенциалните купувачи, не знае за съществуването на другите! Всеки потенциален купувач на имот контактува с различен брокер! Всеки един брокер, на който сте разрешили да рекламира имота ви, понеже няма ексклузивен договор с Вас като продавач, има една единствена МОТИВАЦИЯ – ВРЕМЕТО!

Много собственици на имоти не разбират, че единствено ПРОФЕСИОНАЛЕН БРОКЕР, може да създаде РЕАЛНА КОНКУРЕНЦИЯ МЕЖДУ КУПУВАЧИТЕ НА НЕДВИЖИМ ИМОТ.
Знаете ли защо?
Защото БРОКЕРЪТ Е ТРЕТА СТРАНА! Той не участва пряко в сделката!
Това е като една хазартна игра, като състезание между посредническите фирми коя от тях първа ще доведе РЕАЛЕН КУПУВАЧ!

Знаете ли, че подписвайки ексклузивен договор с ПОСРЕДНИК това ви осигурява и ОПРЕДЕЛЕНО НИВО НА СИГУРНОСТ? И на продавача и на купувача!

Всяка уважаваща дейността си посредническа фирма работи с протоколи/декларации за огледи. Там се записват данните на хората, които прекрачват прага на продавачите - трите им имена, ЕГН, адрес по лична карта.  Фирмите посредници са Администратори на лични данни, и би трябвало да се идентифицират пред вас /продавачи и купувачи на имоти/ като ви предоставят Удостоверение за администратор на лични данни издадено от КЗЛД. 

Хора, които правят огледи на имоти и имат сериозни намерения да закупят имот не  би трябвало да откажат да предоставят данните си на фирма с удостоверение за администратор на лични данни. Би било смущаващо ако не ги предоставят и откажат. 

Кои са те? Защо искат да видят дома ви?
Ако вие сте купувач на имот - защо ще откажете да предоставите данните си на лице, което вие сте потърсили за да ви покаже имот и което се е легитимирало пред вас?

Помислете много внимателно! Изберете ПРОФЕСИОНАЛИСТ с когото да работите! Ексклузивният договор ще Ви донесе много повече 

отколкото считате, че обвързването с посредник би ви отнело! Независимо дали сте продавач или купувач на имот!


Partagez vous cette page avec vos amis?